duminică, 12 august 2012

Au descoperit o clona a Soarelui !

O echipa de astronomi din Brazilia a identificat o clona a Soarelui, la 200 de ani lumina.

Aceeasi masa, aceeasi temperatura si compozitie chimica dau sperante oamenilor de stiinta: soarele geaman ar putea avea un sistem planetar.

Sunt 10 miliarde de stele in Calea Lactee de aceeasi marime cu Soarele, motiv pentru care nu ar trebui sa ne surprinda faptul ca astronomii au identificat o clona a acestei stele la 200 de ani lumina. Totusi, imaginea unei pitice galbene cu exact aceeasi masa, temperatura si compozitie chimica cu ale Soarelui este fascinanta.

Astronomul Jorge Melendez de la Universitatea din Sao Paulo, Brazilia, a numit-o “cea mai buna copie a soarelui cunoscuta pana la aceasta data”, informeaza Discovery News. Intrebarea [..Citeste continuarea]
urmatoare pentru echipa care a facut descoperirea este: ar putea steaua identica cu soarele, HP 56548, sa aiba un sistem planetar?

Prezenta apropiata a unei copii a soarelui ofera posibilitatea observarii evolutiei paralele a celor doua stele. Presupunand ca HP 56548 are cel putin o planeta locuibila, astronomii se intreaba: a aparut viata pe aceasta planeta si daca, da, a evoluat ea in 4 miliarde de ani? Si daca nu, de ce?

Daca patru miliarde de ani reprezinta o perioada suficienta pentru evolutia vietii la forme superioare de inteligenta, atunci, acum, in jurul HP 56548 orbiteaza o civilizatie.Evident, astronomii sunt rezervati in privinta acestui scenariu.

Sursa : Realitatea

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Cetateanul de Prahova
Copyright © 2012 - 2014. Stiri Prahova, Stiri Ploiesti. Toate drepturile rezervate.