vineri, 6 iulie 2012

Romania,trezeste-te! Traian Basescu suspendat din functia de presedinte al Romaniei!


In cursul zilei de azi s-au organizat voturile pentru suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu! 
In solicitarea privind suspendarea din functie a lui Traian Basescu, USL sustine ca presedintele a incercat mereu in ultimii trei ani sa anuleze regimul democratic romanesc, iar perseverenta acestuia in a incalca Legea fundamentala “demonstreaza o atitudine iremediabila", care indreptateste solicitarea de suspendare.
“Se poate spune ca Traian Basescu a incercat mereu in ultimii trei ani sa anuleze regimul democratic romanesc si [...Citeste continuarea]
prin incalcari repetate ale Constitutiei sa indrepte regimul politic romanesc catre unul prezidential de conducere unipersonala, in care presedintele decide totul, prin uzurparea atributiilor celorlalte institutii fundamentale. Cel mai important lucru este insa faptul ca actiunile sale nu doar ca au fost in afara Constitutiei si au fost lipsite de legitimitate democratica, dar au si avut drept consecinta scaderea nivelului de trai al populatiei si aruncarea tarii intr-o criza economica profunda si prelungita", extras din document.

USL a identificat, in cererea de suspendare a presedintelui, 7 motive pentru care acesta ar trebui sa plece de la Palatul Cotroceni:
1. A instigat la nerespectarea deciziilor Curtii Constitutionale
2. A incalcat repetat separatia puterilor in stat si independenta justitiei
3. A uzurpat rolul premierului si s-a substituit in atributiile Guvernului
4. A incalcat in mod repetat drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor
5. A abandonat rolul constitutional de mediator in stat si in societate
6. A incalcat Constitutia spunand ca nu numeste premier din partea USL chiar daca obtine majoritate
7. A incercat mereu in ultimii trei ani sa anuleze regimul democratic romanesc.
 
Pentru ca solicitarea de suspendare a presedintelui sa fie considerata aprobata, aceasta trebuie sa fie votata de majoritatea senatorilor si deputatilor. “In cazul savarsirii unor fapte grave prin care incalca prevederile Constitutiei, presedintele Romaniei poate fi suspendat din functie de Camera Deputatilor si de Senat, in sedinta comuna, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor, dupa consultarea Curtii Constitutionale", precizeaza Constitutia.
Constitutia prevede ca, daca propunerea de suspendare din functie este aprobata, in cel mult 30 de zile se organizeaza un referendum pentru demiterea presedintelui.

Sursa : www.ziarulprahova.ro

Stim si am simtit pe pielea noastra ca Traian Basescu n-a fost un presedinte exemplar, n-a reusit sa scoata Romania din criza si nici sa  ofere poporului un trai decent (va amintiti de "Sa traiti bine!").

Bun! Il schimbam pe Basescu, dar cu cine?! Iata imaginilie celor ce ne conduc direct sau indirect:















Suntem pusi in situatia de a ne alege un nou presedinte, dar se pare ca va fi tot un nedorit ! Avand in vedere ca USL-ul conduce acum tara, formand un monopol al puterii in urma alegerilor locale, pe cine sa preferi la putere dintre: Victor PONTA , Crin ANTONESCU , Mircea GEOANA , si lista poate continua.. Exact! Un fel de hotii striga hotu' !


Romania ! Trezeste-te !

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Cetateanul de Prahova
Copyright © 2012 - 2014. Stiri Prahova, Stiri Ploiesti. Toate drepturile rezervate.