sâmbătă, 15 septembrie 2012

Liceul de Arta din Ploiesti viseaza de 22 de ani la o sala de concerte! Proiectul costa 6 milioane de euro.


De 22 de ani, toți directorii Liceului „Carmen Sylva" din Ploiești au avut un singur vis, o sală de concerte potrivită unei școli cu profil de arte.
In liceu sala de sport funcționează într-o clasă transformată pentru a se adapta cât de cât specificului, sala de concerte este o fostă clasă în care au fost înghesuite cu greu câteva scaune și un pian, iar atelierele elevilor de la arte plastice funcționează în clădirea internatului. 


"Niciodată nu au fost bani pentru a se contrui o astfel de sală, suntem deja la al doilea proiect. În ultimii 4 ani, cu ajutorul unei echipe de arhitecți, am realizat un nou proiect, pe care l-am gândit mai micuț, mai discret, mai cochet. Are absolut toate avizele de construcție, dar costă 6 milioane de euro. Sunt niște bani, suntem conștienți de lucrul acesta, dar construcția este prevăzută și cu ateliere de arhitectură și arte plastice, sală de sport, sală de festivități și 250 de locuri pentru publicul auditor", spune Tereza Sandu, directorul de la Carmen Sylva.

Liceul de Artă „Carmen Sylva" are 56 de ani de existență, iar în ultimii ani, dintre cele 42 de licee de profil din țară, elevii din Ploiești sunt între primele patru ca rezultate naționale și internaționale.
800 de elevi din Prahova învață la Liceul de Artă din Ploiești.

Sursa : Adevarul

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Cetateanul de Prahova
Copyright © 2012 - 2014. Stiri Prahova, Stiri Ploiesti. Toate drepturile rezervate.